Elektromos egykerekűt Kínából?

A magyar egykerekűs közösség több tagja is volt már annyira merész, hogy Kínából rendeljen magának elektromos egykerekűt.

Nem titok, hogy a legtöbb egykerekű akár százezrekkel is olcsóbb lehet keletről beszerezve, de vajon megéri? Milyen kockázatai vannak? ÁFA, VÁM, garancia? Hogy állunk ezekkel? Most részletesen leírom, aztán eldöntöd, megéri-e neked, vagy sem, habár sokaknak már nagyon is megérte.

Lehet rendelni Aliexpress-ről, Banggood-ról és még rengeteg site-ról, én mégis a Gearbest-ben bízom a legjobban, hiszen több, mint 100-szor rendeltem onnan és minden alkalommal gond nélkül meg is kaptam a kisebb nagyobb csomagjaimat a párszáz forintostól a több százezres tételű rendelésekkel bezáróan.

Akik Gearbest-ről rendelnének, azoknak érdemes megnézni a 2018-as BlackFriday akciót: Itt az összes Gearbest-es EUC termék

De ha csak konkrétan egy érdekel, innen egyből kiválaszthatod magadnak a nevére kattintva:

Ninebot járgányok:

Ninebot C+ Classic – $290 (82e Ft)
Ninebot One Z6 – $820 (230e Ft)
Ninebot One Z10 – $1499 (422e Ft)

Inmotion járgányok

Inmotion V5F – $599 (169e Ft)
Inmotion V8 – $799 (225e Ft)
Inmotion V10 – $1099 (309e Ft)

A fenti árak a 2018.11.22-én nézett árakat tükrözik, minél később olvasod ezt a cikket, annál nagyobb eséllel változhatnak, viszont folyamatosan ingadoznak, időnként leakciózzák azokat, mint jelen esetben is több kiemelkedően akciós.

Ha valaki innen szeretne rendelni, annyit érdemes tudni róla, hogy szállítási költséget nem kell a termék adatlapján választani, ott nem a megfelelőek vannak feltüntetve – hanem alap repülős szállítási módok -, de egykerekűt repülőn nem küldenek a nagy akksik miatt. Szóval vásárlási szándék esetén kosárba bedob, majd kosár oldalról tovább a fizetési oldalra, hiszen ott lehet kiválasztani az Europe Railway Priority Mail szállítási opciót, ami vonattal szállít és kb. 2-2,5 hónap míg ideér. Viszont cserébe ÁFA és VÁM mentes!

Na de mi a helyzet a garanciális ügyintézéssel? Mivel ezek a ketyerék marha sok darabra szétszedhetők, ha az 1 éves garanciális időn belül bármi elromlana benne, nem kell visszaküldeni kínába az egykerekűt, hanem egy videón prezentálni kell a hibát ami bizonyítja, hogy melyik alkatrésszel van probléma, majd küldenek nekünk. Egyedül a beszerelést kell nekünk megoldani, de a magyar közösségben mindeig találni olyan tapasztalt emberkét, aki szívesen segít, vagy az egykerekűs üzletekben is elég segítőkészek. És ha már pl. egy 325.000 Ft-os Inmotion v8-hoz hozzájutottunk 100.000 Ft-al olcsóbban a Gearbest-ről, szerintem az a 100 ropi bőven elég lesz, hogy a szerelési díjat fedezzük belőle. Ha egyáltalán elromlik, mert ezek a kütyük alapjában véve elég masszívak és strapabírók.

Aki pedig nem mer Kínából rendelni, könnyen hozzájuthat idehaza is pl. egy Inmotion-höz az Inmotion Hungary honlapján.

Habár ha egy Ninebot One Z sorozat valamelyik tagjára vágyunk, az idehaza nem szerezhető be (egyelőre), így marad a külföldi beszerzés.

Mihály Orosz
About Mihály Orosz 19 Articles
Szeretem az izgalmas, érdekes dolgokat. Okosotthon mániás vagyok, hüllőtartó, hobby drón pilóta és nem utolsósorban egykerekűs, civilben pedig online marketinges.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*